Никъде по света парите за реклама не са достатъчни. Държавите около

...
Никъде по света парите за реклама не са достатъчни. Държавите около
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Пет са стъпките за стабилизиране на сектора

" Никъде по света парите за реклама не са задоволителни. Държавите към нас, с които постоянно ни сравнявате - Гърция има 250 милиона за реклама, Турция има 410 милиона, а ние  - 18. Състезанието е явно непочтено ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ служебният министър на туризма Илин Димитров.

" Пет са ограниченията, които са нужни за стабилизиране на бранша. Те би трябвало да са приоритет на едно постоянно държавно управление. Във времето напред желаеме да забележим 9 % Данък добавена стойност за всички компании за непрекъснато. Второто е един доста повишен бюджет за реклама. Също по този начин бихме желали да забележим и едни ваучери за туризъм. Един лев, който е вложен в предварителна защита, икономисва седем лв. за лекуване. Какво значи това - българите ще са по-усмихнати, по-щастливи, по-здрави, по-работоспособни. На четвърто място желаеме да забележим и един таван на цените на енергоносителите, с цел да може да се направи една тактика какви ще са разноските. И не на последно място това са по този начин наречените ограничения за крила на сезона - доста страни го вършат. Дали са 35 или 25 евро на седалка, тези ограничения са значими, тъй като подтикват туроператорите да водят туристи в нетолкова привлекателните интервали на сезона ", сподели той.

" По думите на всяка една партия туризмът е предпочитан бранш, по делата - не мисля. Броят на туристи в България остава постоянен, макар опцията да пътуват на всички места по света. Българинът е сериозен екскурзиант, само че той е удовлетворен от това, което предлага страната ни ", приключи Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР